Bambuko užvalkalų privalumai


Bambukas vis dažniau naudojamas kaip pagrindinė žaliava užvalkalų ir patalynės gamyboje.  Natūraliai kyla klausimas, kodėl šis sumedėjęs ir visžalis augalas tampa vis populiaresnis? Šiame tinklaraščio įraše aptarsime pagrindinius bambuko privalumus ir trumpai aprašysime unikalias šio audinio savybes.

Minkštas, pralaidus orui ir natūraliai atsparesnis raukšlėms nei medvilnė – tai tik keletas iš pagrindinių bambuko audinio privalumų. Dėl ypatingo savo tvarumo, bambuko patalynė tampa vis populiaresne tradicinės medvilnės alternatyva. Teigiama, kad bambukas yra vienas iš sparčiausiai pasaulyje augančių augalų, todėl jį galima laikyti vienu iš tvariausių pasaulio išteklių. Skirtingai nei medvilnė, bambukas nereikalauja ypatingų auginimo sąlygų, dėl šios priežasties išvengiama pesticidų ir trąšų naudojimo jų auginimo procese, o tai sudaro pagrindą, bambuką įvardinti kaip vieną ekologiškiausių pasaulio medžiagų.

Bambukas yra patvarus

Iš bambuko pagaminti užvalkalai yra minkšti, lengvi ir ilgaamžiai. Kuo ilgesnis bambuko pluoštas, tuo kokybiškesnis, tvirtesnis ir lygesnis pagaminamas audinys. Įprastai, bambuko pluoštai yra ištempiami (kiti pluoštai dažniausiai yra audžiami), todėl tekstiliniai bambuko gaminiai yra linkę mažiau pelyti ir plyšti lyginant su kitų rūšių audiniais.

Bambukas yra hipoalergiškas

Jei turite jautrią odą, esate alergiški, sergate astma ar Jus kamuoja odos ligos -  bambuko tekstilės gaminiai turėtų būti pirmas Jūsų pasirinkimas. Ekologiški, natūraliai švelnūs bambuko pluoštai nedirgina odos ir yra itin malonios tekstūros. Dėl geros absorbcijos bambuko užvalkalai puikiai sulaiko drėgmę ir reguliuoja temperatūrą, dėl šios priežasties, bambuko užvalkalai tampa itin nepalankia terpe dulkių erkutėms plisti.

Bambukas yra universalus

Dėl unikalios struktūros bambuko pluoštas sugeria iki 4 kartų daugiau drėgmės nei medvilnė. Ir nuostabu yra tai, kad net ir sugerdamas kelis kart daugiau drėgmės, bambuko pluoštas drauge pasižymi ir greitu drėgmės išgarinimo efektu. Vasarą bambuko audinys suteikia vėsumo ir gaivos pojūtį, taip mažindamas  prakaitavimo procesą, o žiemą palaiko tolygią kūno šilumą ir neleidžia šalti vėsesniu metų laiku.

Bambukas yra minkštas

Bambuko pluoštas turi apvalų pagrindą, todėl yra labai lygus ir minkštesnis nei medvilnė. Iš bambuko pagaminti užvalkalai maloniai priglunda prie odos kaip šilkas ar atlasas. Kokybiškai ši medžiaga mažai kuo nusileidžia jau paminėtiems audiniams, tačiau bambuko tekstilė yra pigesnė, tvaresnė ir labiau sauganti gamtos išteklius.

Bambukas yra tvarus

Bambuko pluoštas laikomas ypač tvariu. Dėl savo augimo ypatybių - bambukas tituluojamas  sparčiausiai atsinaujinančiu augmenijos ištekliumi.  Vienok, tai tikrai ne vienintelis  bambuko privalumas. Bambuko pluoštas pasižymi dideliu draugiškumu aplinkai ir skirtingai nei medvilnė - daugiausiai pesticidų pasaulyje naudojanti kultūra, bambukas yra natūraliai atsparus kenkėjams, todėl jo apsaugai nereikia naudoti nuodingų chemikalų.

Bambuko auginimui reikia itin nedidelių vandens sąnaudų. Atėjus laikui nuimti derlių, bambukai yra nukertami, taip paliekant jiems galimybę greitai atsinaujinti. Šių augalų nereikia atsodinti, vadinasi, dirvožemio ekosistema gali gyvuoti be žmogaus įsikišimo. Būtent bambuko šaknys liekančios dirvožemyje gelbsti dirvą nuo suirimo procesų ir apsaugo ją nuo erozijos. Tvirtas dirvožemio pagrindas, bambuką auginantiems kraštams, reiškia ir mažesnę galimybę patirti nevaldomus potvynius.

Didžioji dalis bambuko užauginama ir apdorojama Kinijoje, todėl prieš pasiekiant jūsų namus, jų kelionė palieka tam tikrą anglies dioksido pėdsaką. Vis dėlto, šie augalai stengiasi kompensuoti šį savo trūkumą ir pagamina 35 % daugiau deguonies nei medžiai.

KomfortoPagalvė ir bambuko užvalkalai

Ieškodama alternatyvos tradicinei medvilnei, prieš pusmetį, mūsų įmonė nusprendė pasiūlyti klientams bambuko pagalvės užvalkalus. Vertindami klientų atsiliepimus, supratome, kad tai buvo puikus pasirinkimas. Tausojami gamtos ištekliai, antibakterinės savybės, greita drėgmės absorbcija, tvarumas, ilgaamžiškumas, oro pralaidumas, net ir po daugelio skalbimų išliekančios sodrios spalvos – visiškai pateisino tiek mūsų, tiek klientų lūkesčius.

Seni įrašai Nauji įrašai